Företag i samverkan


Återblick från träff hos Kök & Tvättexperten

Vi blev varmt mottagna med glögg och pepparkaka och fick en utförlig presentation av Richard Bjurenfalk.

Företaget har sitt ursprung från 1922 och 1960 blev de auktoriserade av Husqvarna AB. 1990 anslöt sig företaget till Elon som firar 50 år nästa år och nu har 230 butiker anslutna och Elkedjan med elmaterial som har 169 butiker i Sverige.

Rickard köpte företaget 2000 som då omsatte 10 miljoner och 2010 blev Jan Gustavsson delägare i företaget som nu omsätter 26 miljoner.

Affärsidén är att Kök & Tvättexperten ska vara bättre än någon annan butik och hålla lägsta pris inom 5 mils radie.

Vi förflyttade oss till köksutställningen med kvalitetsmärket Smedstorp Kök som kommer från hjärtat av Österlen med 70 års tillverkning. Jan Gustavsson har köksmiljöer som specialitét och gör gärna hembesök och de har även snickare som monterar kök och tvättstugeinredningar mm. 

Som ett lågprisalternativ har Kök & Tvättexperten nu också ett eget produktmärke Bäcklunda som är ett danskt kök som nu också finns uppmonterat i utställningen liksom förvaringssystem med skjutdörrar i tvättstugor som heter Stirpe och är ett finskt märke.

Representanten Albin gav en utförlig demonstration av en robotdammsugare som kanske blir årets julklapp och som klarar städningen galant. Witt är ett danskt företag som är ledande i branschen och har 70 % av segmentet i Europa och 60 % av segmentet i Sverige. Roboten är väl fungerande då det redan är 8:e generationen som är framtagen nu. Bra rabatt gäller denna vecka för alla som kom på träffen.

Vid vinstdragningen vann förra ägaren till Kök & Tvättexperten Henrik Lindkvist högsta vinsten, en eltandborste och alla deltagare fick tröstpris och lite mer energi genom batterier till brandvarnare som är viktiga att testa inför julen.

Ett varmt tack till Richard Bjurenfalk, Jan Gustavsson och all personal för en intressant träff och mycket trevligt bemötande.

Henrik Saldner tog nu över stafettpinnen som värdföretag. Henrik inbjöd till lunch på Hotell Taberg där fler deltagare mötte upp för att senare åka vidare till SVIA i Hovslätt.

Fotograf Bodil Pettersson, Jobdesign  

Återblick från SVIA

Här kan du läsa mer om den lyckade fortsättningen hos SVIA/ABB i Hovslätt.

Läs mer om träffen
BROAB Företagsgrupp | Ärtstigen 4 | 561 51 Huskvarna | Telefon: 036 – 13 95 95 | Mobil: 0708-80 45 50 | info@broab.nu
Publiceringsverktyg: KEYnet - Informationscentralen